Strategisch advies met een frisse blik: waarom het belangrijk is voor jouw organisatie

Isla Frisse Blik kleur 8In een snel veranderende wereld is het belangrijk om regelmatig een frisse blik op uw organisatie te werpen. Een strategisch advies met een frisse blik kan jou helpen om je doelstellingen te bereiken en groei te realiseren. Maar wat is een strategisch advies precies en hoe kan het jouw organisatie helpen?


Een proces voor advies

Een strategisch advies is een proces waarbij een adviseur jou als ondernemer helpt bij het ontwikkelen van een effectief plan en strategie voor de organisatie. Dit omvat het analyseren van de markt, het identificeren van doelgroepen, het ontwikkelen van doelstellingen en het creëren van een plan om deze doelstellingen te bereiken. Een strategisch advies kan ook gericht zijn op het verbeteren van de huidige inspanningen van de organisatie en het identificeren van nieuwe kansen.

Isla Frisse Blik kleur buiten

Nieuwe manier van kijken

Een frisse blik is een nieuwe en andere manier van naar iets kijken, vaak met vernieuwde energie en enthousiasme. In het geval van een strategisch advies betekent dit dat de adviseur met een frisse blik jouw organisatie zal bekijken zonder vooroordelen of veronderstellingen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en ideeën die jouw organisatie kunnen helpen groeien en zich onderscheiden van de concurrentie.

Een voorbeeld hiervan is een organisatie die al jaren hetzelfde product of dienst aanbiedt. Een adviseur met een frisse blik kan nieuwe kansen identificeren voor het aanbieden van aanvullende producten of diensten, of het aanspreken van nieuwe doelgroepen. Dit kan leiden tot een grotere omzet en een grotere marktaandeel.

Een ander voorbeeld is een organisatie die worstelt met een dalende verkoop. Een adviseur met een frisse blik kan onderzoeken waarom de verkoop daalt en nieuwe manieren identificeren om de verkoop te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanpassen van de marketingstrategie, het aanspreken van een andere doelgroep of het aanbieden van aanvullende producten of diensten.

Frisse ideeën en perspectieven

Een frisse blik op ondernemerschap omvat dus eigenlijk het benaderen van het bedrijfsleven met nieuwe ideeën, perspectieven en benaderingen. Het gaat om het loslaten van traditionele denkwijzen en het omarmen van innovatie, creativiteit en verandering. Hier zijn enkele elementen die kunnen bijdragen aan een frisse blik op ondernemerschap:

  • Ondernemen met een purpose: In plaats van alleen winstmaximalisatie na te streven, kunnen ondernemers streven naar het creëren van een positieve impact op de samenleving. Door een hoger doel na te streven, zoals duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid of het oplossen van een maatschappelijk probleem, kunnen ondernemers een nieuwe dimensie toevoegen aan hun bedrijfsactiviteiten en waarde creëren op meerdere niveaus.
  • Innovatie en disruptie: Een frisse blik op ondernemerschap omvat het omarmen van innovatie en het uitdagen van bestaande conventies. Ondernemers kunnen nieuwe technologieën, businessmodellen en processen verkennen om bestaande markten te verstoren of nieuwe markten te creëren. Het draait om het identificeren van kansen, het nemen van risico's en het streven naar continue verbetering en vernieuwing.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Een frisse blik op ondernemerschap vereist de bereidheid om snel te schakelen en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ondernemers moeten flexibel zijn in hun aanpak, openstaan voor feedback en leren van mislukkingen. Het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe technologieën, markttrends en klantbehoeften kan het concurrentievermogen vergroten.
  • Samenwerking en cocreatie: In plaats van een geïsoleerde aanpak kunnen ondernemers samenwerken met andere bedrijven, startups, non-profitorganisaties, academici en zelfs concurrenten. Door middel van cocreatie kunnen ze synergieën creëren, kennis delen, resources bundelen en gezamenlijk nieuwe waarde creëren. Samenwerking kan leiden tot nieuwe inzichten, snellere groei en bredere impact.
  • Diversiteit en inclusie. Door diverse teams op te bouwen en inclusieve bedrijfsculturen te creëren, kunnen ondernemers profiteren van verschillende perspectieven, ideeën en ervaringen. Dit kan leiden tot meer innovatie, betere besluitvorming en een grotere aantrekkingskracht op diverse klantengroepen.

Voorbij de traditionele aanpak

Een frisse blik op ondernemerschap gaat verder dan de traditionele aanpak en stimuleert ondernemers om buiten de gebaande paden te denken, te experimenteren en een positieve impact te creëren. Het draait om het streven naar duurzaamheid, innovatie, samenwerking en inclusie, en het nemen van verantwoordelijkheid

Het is belangrijk om regelmatig een strategisch advies met een frisse blik te ontvangen. Dit kan jouw bedrijf helpen groeien en zich onderscheiden van de concurrentie.

"Een frisse blik op ondernemerschap is het vermogen om bestaande grenzen te doorbreken, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en positieve verandering te creëren.”

Over Frisse Blik

Met mijn bedrijf Frisse Blik marketingadvies help ik ondernemers in de zakelijke dienstverlening met het concretiseren en vermarkten van hun businessplannen, zodat zij nog beter op hun doelgroep aansluiten. Door het helder formuleren van de missie en visie, het ontwikkelen van de marketingstrategie, het vormgeven van de marketingdoelstellingen en het verwerken van deze doelstellingen in structurele en uitvoerbare plannen.

Vragen?

Heb je vragen over bovenstaande onderwerpen? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me op +31 648574476, ik help je graag verder.