160909 Groninger Dorpen 73

De organisatie die staat voor het vergroten van de leefbaarheid en vitaliteit van het Groninger platteland.

Dat de dorpen en kernen op het platteland het moeilijk hebben weten we allemaal. Het landschap verandert: politiek, cultureel, maatschappelijk, economisch en ook landschappelijk. Daarbij veranderen ook de vraagstukken van de bewoners en de overheid. Vergrijzing, verstedelijking en industrialisatie zorgen er allemaal voor dat veel elementen die de leefbaarheid waarborgen verminderen of zelfs verdwijnen. Denk aan de buurtsuper, de buslijn, de woningnood. Groninger Dorpen is de organisatie die zich inzet de gemeenschappen weer vitaler te laten groeien en de leefbaarheid te vergroten.

Precies deze organisatie trok vorig jaar aan de bel voor een frisse blik met het vraagstuk: de organsiatie weer als zichtbare en relevante organisatie neerzetten met een duidelijk kenbare en effectieve bijdrage aan de leefbaarheid van de Groninger dorpen.

We zijn met het hele team en het bestuur aan de slag gegaan met het herijken van de fundering van de organisatie, het definiƫren van de ambitie en het concretiseren van de doelstellingen. Met als doel Groninger Dorpen weer een duidelijke positie laten innemen in de provincie. Een plek aan de tafel te creƫren bij zowel de gemeente als de dorpsgemeenschappen.

Het resultaat? Een team dat weet waar het voor staat en welke richting zij op wil met de organisatie. Dat weet waar de kansen liggen en het stappenplan heeft om dit ook te verzilveren. Een organisatie dat ziet wat haar meerwaarde is binnen het politieke speelveld en zich als de ANWB van het Groninger platteland kan profileren.

Groninger Dorpen 

Referentie

"Isla heeft ons geweldig geholpen om de koers voor de komende 4 jaar te bepalen. En vooral ook om die meteen te vertalen naar concrete acties voor onze organisatie."

Rik van Niejenhuis | Directeur | Groninger Dorpen

 

ONTDEK WAT JOU EN JE BEDRIJF VERDER HELPT

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?